Haal je bestelling binnen 4 uur op

Onze selectie Belgische bieren

Belgische bieren :


Geschiedenis en traditie

 

België heeft een lange geschiedenis van bier brouwen, die teruggaat tot de middeleeuwen toen monniken in kloosters bier brouwden voor eigen gebruik. Deze vroege brouwers legden de basis voor wat een bloeiende brouwtraditie zou worden, gekenmerkt door nauwgezette aandacht voor ingrediënten, brouwtechnieken en rijping.

Hier is onze selectie van Belgische bieren voor bij je gerechten:

 

#1 Productnaam : Grisette Biologisch Blond


Grisette Blonde Bio van Brasserie Saint-Feuillien is een Belgisch artisanaal bier dat de essentie van brouwtraditie en hedendaagse innovatie belichaamt. Dit bier, zorgvuldig gebrouwen volgens gecertificeerde biologische methodes, biedt een verfijnde en authentieke smaakervaring.


Zodra je het bier in een geschikt glas schenkt, word je begroet door een subtiel maar boeiend aromatisch boeket. Delicate bloementonen vermengen zich met frisse graanaroma's en bieden een voorsmaakje van wat komen gaat.

In de mond onthult Grisette Blonde Bio al zijn complexiteit en finesse. De lichte, sprankelende textuur streelt het gehemelte, terwijl evenwichtige mout- en hopsmaken zich harmonieus ontvouwen. Hints van tropisch fruit en subtiele kruiden geven een extra dimensie aan de smaakervaring.


De afdronk is verfrissend en elegant, met een lichte bitterheid die uitnodigt tot nog een slokje. Met zijn evenwichtige karakter en uitzonderlijke drinkbaarheid is Grisette Blonde Bio van Brasserie Saint-Feuillien een echte uitnodiging tot ontdekking en verrukking.

Of het nu is om een maaltijd met vrienden te begeleiden, een speciale gelegenheid te vieren of gewoon te genieten van een moment van ontspanning, dit Belgische ambachtelijke bier zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers tevreden stellen. Met elke slok biedt Grisette Blonde Bio een onvergelijkbare zintuiglijke reis, die de geest en de brouwtraditie van België op elegante en authentieke wijze weet te vangen.

Onze aanbevelingen voor bij het eten:  


Er gaat niets boven traditioneel Belgische gebakken mosselen bij dit Belgische bier. De frisheid en lichtheid van Grisette Blonde Bio vullen de zeevruchtensmaken van de mosselen perfect aan.
Een gegrilde visfilet, zoals zalm of zeebaars, komt nog beter tot zijn recht dankzij de delicatesse van Grisette Blonde Bio. Zijn lichte aroma's en sprankelende textuur vullen de delicate smaken van de vis perfect aan.
Milde, romige kazen zoals Brie, Camembert of verse geitenkaas passen perfect bij Grisette Blonde Bio.
 

 #1 Productnaam : ESPRIT TRIPLE Blond Tripel

 

 

Esprit Tripel Drie Blond is een uitzonderlijk bier, met passie en expertise gebrouwen door Brasserie Esprit. Dit Belgische bier belichaamt de uitmuntendheid van het brouwen en biedt een smaakervaring rijk aan karakter en nuance.

Op het eerste zicht bekoort Esprit Tripel Tripel met zijn heldere gouden kleur en gulle schuimkraag die je uitnodigt om ervan te genieten. De presentatie in een elegante fles benadrukt het ambachtelijke erfgoed en het streven naar kwaliteit.

In de neus onthult dit bier een complex aromatisch boeket, met toetsen van zoete mout, rijp fruit en subtiele kruiden. Geleidelijk komen aroma's van banaan, peer en kruidnagel naar boven, die een onvergetelijke smaakervaring beloven.

In de mond biedt de Esprit Tripel Tripel met Drie Blond een fluweelzachte textuur en een perfect evenwicht tussen zoet en bitter. Zijn rijke moutigheid wordt aangevuld door smaken van honing, karamel en vers brood, terwijl toetsen van specerijen een extra dimensie toevoegen aan elke slok.

 

Onze aanbevolen gerechtcombinaties :  

Voor een authentieke ervaring combineer je Esprit Tripel Tripel Tripel met klassieke Belgische gerechten zoals kip waterzooi en gehaktballetjes in tomatensaus.
Gegrilde zeevruchten, zoals garnalen, inktvis of visfilets, passen goed bij de fruitige, kruidige toetsen van Esprit Tripel Tripel Tripel Tripel Tripel Tripel Tripel Tripel.
Kruidige gerechten, zoals de Indische of Thaise keuken, passen goed bij de kruidige, fruitige kenmerken van dit bier. De kruiden in het eten versterken de kruidige toetsen in het bier, waardoor een aangenaam evenwicht ontstaat tussen de kruidigheid van het eten en de zoetheid van het bier.

     

     #1 Productnaam : La BMX, Bière IPA de DrinkDrinLa BMX, Bière IPA de DrinkDrink

     

     

     

    BMX, de IPA van DrinkDrink, is een smaakexplosie ontworpen voor fans van gedurfde, verfrissende bieren. Deze IPA belichaamt de geest van avontuur en vrijheid, met een robuust karakter en een levendig smakenpalet.

    Zodra de fles wordt geopend, komen frisse, aromatische hoparoma's vrij die de zintuigen prikkelen en uitnodigen tot ontdekking. Tonen van verse citrusvruchten, tropisch fruit en dennenhars domineren en beloven een intense en dynamische smaakervaring.

    In de mond biedt BMX IPA een explosie van opzwepende smaken. De uitgesproken bitterheid wordt uitgebalanceerd door tonen van sappig tropisch fruit en zoete karamel, waardoor de perfecte balans ontstaat tussen zoet en bitter. De lichte, bruisende textuur maakt het bijzonder verfrissend, ideaal om de dorst te lessen na een drukke dag.

     

     

    Onze aanbevolen gerechtcombinaties :  

    Een hamburger voor fijnproevers, belegd met blauwe kaas, knapperige bacon en zelfgemaakte barbecuesaus, is een ideale keuze voor bij de BMX IPA. De robuuste smaken en hoppige noten van het bier passen perfect bij de rijke, smaakvolle ingrediënten van de burger.
    Aziatische gerechten zoals loempia's, gebakken noedels of gebakken rijstgerechten zijn heerlijke opties voor bij de BMX IPA. De fruitige aroma's en citrustoetsen van het bier vullen de complexe, kruidige smaken van de Aziatische keuken aan.